Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 24 november 2016 Vervolgstappen Dark Sky Waddengebied

Programma Naar Een Rijke Waddenzee logoBron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee - Het Programma naar een Rijke Waddenzee kijkt tevreden terug op de intentieverklaring voor een Dark Sky Werelderfgoed Waddengebied, tijdens de Nacht van de Nacht. Inmiddels wordt er al weer hard gewerkt aan de vervolgstappen.

PRW wil graag de positieve energie van de ondertekening op Zwarte Haan vast houden. Daarom is het belangrijk om snel stappen te zetten in het proces om de duisternis in het Waddengebied te versterken.

Samenhang Waddenprovincies

Zo worden op dit moment de afspraken met Bureau Clafis vastgelegd. Binnenkort gaat er dan een lichttechnicus aan de slag. Bovendien is PRW in gesprek met de provincie Fryslân om de samenhang met het Interreg project Night Light in kaart te brengen.

Verder wordt er ook afstemming gezocht met de provincies Groningen en Noord-Holland. Ook is er tussen de provincies contact over de monitoringsbehoefte over duisternis. Mogelijk wordt dit opgenomen in de plannen rondom de basismonitoring vanuit de Samenwerkingsagenda Beheer Waddenzee.

Factsheets

PRW is inmiddels aan de slag om factsheets te maken. Dit resulteert in een beknopte rapportage met een overzicht van:

Bijeenkomsten

NMF Noord-Holland organiseert op 30 november 2016 een inspiratiebijeenkomst over de versterking van duisternis. Op 15 december 2016 organiseren Programma Waddenzeehavens en Programma naar een Rijke Waddenzee een 'Werkatelier Innovaties duurzaam havenbedrijf van Wereldklasse'.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl