Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 15 december 2016 Den Helder: Zes boetes na controle op illegaal afval

Gemeente Den Helder logoBron: Gemeente Den Helder - Drie bedrijven en zes particulieren uit de binnenstad kunnen binnenkort een boete in hun brievenbus verwachten. Onze handhavers hebben namelijk vastgesteld dat zij illegaal afval hebben gedumpt.

De overtredingen kwamen vorige maand aan het licht tijdens een intensieve controle van drie weken. Aanleiding hiervoor waren klachten uit de buurt.

Daarnaast controleren onze handhavers ook zelf tijdens hun rondes, want het optreden tegen illegaal afval heeft bij de gemeente prioriteit.

Het is verboden afval in de openbare ruimte te dumpen. Zo mag je ook geen afval náást afvalcontainers (zoals ondergrondse containers) plaatsen. Het moet er juist ín, anders veroorzaakt het overlast voor de omgeving. Het is ook onhygiënisch en slecht voor het milieu. Bovendien maakt het nou niet bepaald een nette indruk. Veel mensen storen zich eraan. Daarnaast kost het opruimen van dit afval ons (dus eigenlijk u) jaarlijks duizenden euro’s!

De regels

Afval hoort in een van de mini-containers die u thuis heeft staan. Enkele huishoudens kunnen gebruik maken van een ondergrondse inzamelcontainer. Laten we er met z’n allen voor zorgen afvaloverlast te beperken en bekeuringen te voorkomen. Houd u daarom aan de volgende regels:

Ziet u ergens zwerfafval of illegaal gestort afval liggen? Neem dan contact op met onze handhavers openbare ruimte via het telefoonnummer van de gemeente: 14 0223.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl