Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 01 februari 2017 Help de weidevogels en meld je aan voor een cursus (februari en maart 2017)

Landschap Noord-Holland logoBron: Landschap Noord-Holland - Zoals ieder jaar bevolken kieviten, scholeksters, tureluurs en grutto's binnen enkele weken de akkers en weilanden van onze provincie. Om deze fraaie vogels van ons landelijk gebied te behouden, dienen ze goed beschermd te worden.

Landschap Noord-Holland is daarom op zoek naar vrijwilligers die hun steentje bij willen dragen en organiseert een basiscursus 'weidevogelbescherming'.

Tijdens deze cursus maak je kennis met de meest voorkomende weidevogels en word je opgeleid tot echte weidevogelbeschermer.

Weidevogels in kaart brengen

Inventariseren is de basis van de bescherming van weidevogels. Met een verrekijker wordt het gedrag van de vogels bekeken. Alleen als het echt nodig is, worden stokjes bij nesten gezet en kuikens beschermd. Alle gegevens over het gedrag worden digitaal ingevoerd, zodat duidelijk is waar de weidevogels zich bevinden. Boeren kunnen daar hun werkzaamheden op aanpassen zodat nesten en jonge weidevogels worden gespaard.

Boerenlandvogelkenner

Na de basiscursus ben je in staat zelfstandig of in groepsverband de verschillende soorten vogels van het boerenland te inventariseren ten behoeve van het (agrarische) natuurbeheer in onze provincie. Wil je je verder verdiepen na deze basiscursus, dan hebben we een vervolgcursus (monitoring weidevogels) in ons aanbod.

Voor wie?

De cursus is voor jong en oud, voor iedereen met interesse voor de natuur en het landelijk gebied. Voor de cursus is geen bestaande kennis vereist. Boeren die deze basiscursus willen volgen en/of aan weidevogelbescherming willen doen, kunnen zich uiteraard ook aanmelden.

Data en locaties

De basiscursus wordt op drie locaties gegeven en bestaat elk uit twee theorie-avonden. Op de maandagen 27 februari 2017 en 6 maart 2017 wordt de cursus gegeven in het kantoor van Landschap Noord-Holland in Heiloo. Op de dinsdagen 28 februari 2017 en 7 maart 2017 in zaal Concordia te Purmerend. In Dorpshuis Westerland op Wieringen wordt de cursus gegeven op maandag 6 maart 2017 en maandag 13 maart 2017.

Aanmelden verplicht. Alle avonden starten om 20:00 uur.

Na de theorie volgt begeleiding in het veld. De cursisten dienen na de basiscursus van half maart 2017 t/m half juni 2017 wekelijks beschikbaar zijn.

Kijk op hier voor meer informatie of om aan te melden.

U kunt ook bellen met Wim Tijsen of Peter Mol van Landschap Noord-Holland, telefoon 088-0064455.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl