Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 18 april 2017 Kort verslag bijeenkomst vispasseerbaarheid Waddenzee

Programma Naar Een Rijke Waddenzee logoBron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee - Op woensdag 29 maart 2017 organiseerde het Programma naar een Rijke Waddenzee een bijeenkomst over de vispasseerbaarheid van zoet-zout overgangen langs de Nederlandse Waddenkust. Dit werd georganiseerd in samenwerking met de Waddenacademie en de Hogeschool Van Hall Larenstein.

De bijeenkomst werd ingeleid met presentaties over de huidige toestand van zoet-zout overgangen in de Waddenzee, vragen die spelen over (trek)vissen en een aantal voorbeelden uit de praktijk.

Huidige situatie

Op dit moment wordt de monitoring van trekvissen op zoet-zout overgangen vaak nog versnipperd, niet gestandaardiseerd en in uitzonderlijke situaties uitgevoerd. Om dit aan het licht te brengen werd er een discussie gestart.

Onderwerpen van discussie waren de aspecten die van belang zijn bij monitoring en hoe er op structurele basis invulling gegeven kan worden aan de monitoring.

Met de resultaten van de monitoring kunnen de effecten van herstelmaatregelen in estuariene gebieden verklaard worden. De kennis die hiermee wordt opgedaan is van groot belang voor toekomstige herstelprojecten en voor het optimaliseren van reeds uitgevoerde maatregelen.

Er kwamen ook andere uitkomsten naar voren tijdens de bijeenkomst:

Een volledig verslag over de bijeenkomst volgt nog.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl