Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 23 juni 2017 Provincie Noord-Holland: Definitieve vergunning voor Windpark Waardpolder

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland heeft besloten de definitieve vergunningen voor windpark Waardpolder te verlenen. Met de verleende vergunningen, kan de initiatiefnemer verdere voorbereidingen treffen voor de realisatie van het windpark.

Windpark Waardpolder is 1 van de 6 herstructureringsprojecten voor Wind op Land.

Waardpolder is het eerste windpark dat nu de definitieve vergunning heeft gekregen. Het windpark draagt bij aan de provinciale taakstelling voor Wind op land. De komende maanden nemen GS ook een besluit over de definitieve vergunning voor de andere beoogde windparken in Amsterdam, Velsen en Hollands Kroon.

Van 19 naar 6

Bij windpark Waardpolder gaat het om de herstructurering van een bestaand windpark. Alle 19 turbines die nu op de locatie staan worden vervangen door 6 nieuwe windmolens. Het huidige windpark heeft een vermogen van 250 kWh per turbine en een ashoogte van 31 meter en een rotordiameter van 31 meter. Het totale opgestelde vermogen is 4,75 MW. De 6 nieuwe windturbines hebben een ashoogte met een bandbreedte tussen de 117 -120 meter en een rotordiameter van 114 tot 132 meter. Het vermogen van de windturbines ligt tussen 3 MW en 5 MW per windturbine. Het totale opgestelde vermogen komt daarmee te liggen tussen 18 MW en 30 MW.

Ter inzage

De beschikkingen, verklaring van geen bedenkingen en de aanvragen en de bijbehorende stukken liggen van 22 juni 2017 tot en met 2 augustus 2017 ter inzage op www.noord-holland.nl/actueel/terinzageleggingen en (digitaal) bij:

De besluiten staan open voor beroep bij de Raad van State.

Planning

Met de vastgestelde vergunningen kan WP Energiek, initiatiefnemer, SDE-subsidie aanvragen. De initiatiefnemer verwacht de aanvraag te kunnen doen in september/oktober 2017. Sloop van de oude turbines en bouw van de nieuwe is gepland in 2018.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl