Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 28 juni 2017 Ondertekening overeenkomst HVC - gemeente Schagen

Gemeente Schagen logoBron: Gemeente Schagen - Gemeente Schagen en afval- en energiebedrijf HVC verlengen hun onderlinge dienstverleningsovereenkomst (DVO). Dit betreft de afvalinzameling, -verwerking en vermarkting. Met de ondertekening van de dienstverleningsovereenkomst is HVC binnen de gemeente Schagen voor aankomende 15 jaar weer het vertrouwde gezicht bij de inzameling van de grijze- (restafval), groene -(gft), blauwe (papier) en oranje (plastic&blik&pak) rolcontainers.

Daarnaast zamelt HVC nabij de supermarkten binnen de gemeente het glas en textiel in. Ten slotte bemenst HVC het afvalbrengstation aan de Zijperweg in Schagen waar inwoners kosteloos hun grof huishoudelijk afval kunnen brengen. HVC verwerkt deze afvalstromen tot nieuwe grondstoffen. Het restafval dat nog overblijft wordt in de afvalenergiecentrale in Alkmaar omgezet in elektriciteit en stadswarmte.

Sigge van der Veek: "Omdat het afval wordt gescheiden aan de bron, bij de inwoners, geven we de 'circulaire economie' echt vorm. We zorgen steeds meer voor een kringloop. Ook halen we zo milieudoelstellingen die we in het jaar 2020 bereikt willen hebben. We zijn als gemeente Schagen samen met HVC goed op koers voor wat betreft de 100 kg restafval en 75% afvalscheiding per 2020".

HVC wordt verantwoordelijk voor de gehele organisatie van de afvalinzameling en -verwerking. Bij vergeten ledigingen, aanmelding van grof huishoudelijk of defecte rolcontainers kunnen inwoners van Schagen contact opnemen met de klantenservice van HVC via telefoonnummer: 0800-0700 (gratis) of email: .

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl