Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 05 juli 2017 Drie innovaties geselecteerd voor Making Waves

Nieuwe Afsluitdijk logoBron: De Afsluitdijk - Making Waves is een evenement opgezet door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu samen met het Ministerie van Economische Zaken. Het evenement dat plaatsvindt op 7 september 2017 op de Afsluitdijk verwacht enkele honderden beleidsmakers en beslissers. Voormalig secretaris generaal van de VN Kofi Annan en generaal Tom Middendorp zijn sprekers op deze dag. De Nieuwe Afsluitdijk is partner van het evenement en dat houdt in dat wij drie innovaties aandragen. We hopen dat deze innovaties door de voorronde komen en mogen pitchen op 7 september 2017.

De door De Nieuwe Afsluitdijk aangedragen innovaties zijn:

Wetsus is een onderzoeksinstituut voor watertechnologie en heeft een techniek ontwikkeld om fosfaat uit water te verwijderen. In oppervlakte water komt veel fosfaat voor. De techniek van Wetsus verwijderd zowel de opgeloste vorm van fosfaat als in de vorm van deeltjes. Het oplosbare fosfaat kan tot zeer lage concentraties worden verwijderd. Het fosfaat dat uit het water wordt gehaald kan later weer geschikt zijn voor bijvoorbeeld kunstmest voor de landbouw.

MG Energy Systems ontwikkelt en produceert energieopslagsystemen voor de maritieme, industriële en automotive sector. Het team is ontstaan vanuit het bouwen van hun eigen zonneboten. Hiermee wisten ze wereldwijd diverse titels op hun naam te zetten. Deze kennis en ervaring hebben ze door vertaald naar andere producten. Zo maakten ze hun eerste converter voor de zonneboot maar daarna maakten ze dit ook voor veel andere partijen. Nu maken ze elektrische accu's die zonne-energie opslaan voor allerlei doeleinden.

Fish Flow Innovationsv wil de vissterfte in gemalen aanpakken. Dit begon met de bouw van een buisvijzel die 100% rendement draaide. Dit product is de oud visser gaan door ontwikkelen tot een super stille turbine die goed en veilig is voor vismigratie. Het laatste product is een mega grote vrije stromingsturbine om energie op te wekken uit getijden die ook veilig is voor vis.

Vismigratierivier Afsluitdijk

Op 8 mei 2017 werd het project Vismigratierivier Afsluitdijk al geselecteerd voor Making Waves bij de voorronde van Topsector Water, ook één van de partners van Making Waves.

Op 7 juli 2017 wordt door de organisatie van Making Waves bekend gemaakt welke 15 innovaties zichzelf mogen pitchen op 7 september 2017 op de Afsluitdijk.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl