Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 06 juli 2017 Hollands Kroon wil actieve rol bij uitrol breedband internet in buitengebied

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Het college van burgemeester en wethouders van Hollands Kroon wil actief op zoek naar een partner om samen met ons als gemeente te zorgen dat het buitengebied wordt voorzien van toekomstbestendig snel (breedband) internet.

Dit staat in een voorstel dat voor behandeling op 20 juni 2017 aan de gemeenteraad is aangeboden. Hierbij zal ook nauw worden samengewerkt met de provincie. Die heeft onlangs besloten om lokale initiatieven voor de uitrol van breedband internet te willen ondersteunen door garant te staan voor benodigde leningen.

Procedure

Om een geschikte partner te vinden wil het college een openbare procedure starten, die bestaat uit een verkennings- en selectiefase. Tijdens de verkenningsfase vinden gesprekken plaats met mogelijk geïnteresseerde partijen.

Hierbij wordt onderzocht welke wensen en vragen er spelen. Onder die partijen is in elk geval de coöperatie Breedband Hollands Kroon, die zich al sinds 2014 inzet om in het buitengebied een glasvezelnetwerk aan te leggen. Tijdens de selectiefase wordt dit najaar op basis van een aantal criteria de meest geschikte partner geselecteerd.

Nog geen geld

De actieve rol die wij in dit traject willen vervullen houdt in elk geval in dat wij faciliteren in communicatie, benodigde procedures en maatwerk uitvoeringsafspraken rondom graafwerkzaamheden en herstel van straatwerk.

Vanwege het besluit van de provincie wordt nu nog geen geld gereserveerd voor aanvullende financiële ondersteuning. Als blijkt dat vanuit onze rol als partner ook financiële middelen nodig zijn, dan neemt de raad hierover eind dit jaar een besluit.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl