Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 19 januari 2001 GS kiezen voor toekomstvast openbaar vervoer in N-H Noord

Gedeputeerde staten zijn akkoord gegaan met het basispakket voor buslijnen en de Openbaar Vervoertaxi in Noord-Holland noord. Het basispakket is na overleg met gemeenten aangevuld met experimenten met een looptijd van één jaar. Daarnaast hebben Gedeputeerde Staten besloten initiatieven vanuit gemeenten voor buurtbussen te stimuleren.

Het afgelopen half jaar heeft de provincie Noord-Holland met betrokken gemeenten, maatschappelijke organisaties en inwoners een open discussie gevoerd over de inrichting van het openbaar vervoer. Het gemeenschappelijk doel is een betaalbaar en hoogwaardig openbaarvervoersysteem. Vele reacties en voorstellen voor het openbaar vervoerlijnennet zijn ingediend. De voorstellen en suggesties zijn getoetst op hun vervoerkundige en financiële haalbaarheid. Het resultaat is een basispakket van buslijnen en Openbaar Vervoertaxi, aangevuld met een aantal experimenten. Een experiment heeft een looptijd van één jaar. Tijdens de looptijd wordt gekeken op welke schaal reizigers gebruik maken van het experiment en in hoeverre het kostendekkend is. De experimenten in het plan zijn:

Gedeputeerde staten stimuleren initiatieven vanuit gemeenten het basispakket uit te breiden met buurtbussen of soortgelijke projecten. Voorwaarde hiervoor is dat de initiatieven levensvatbaar zijn voor enige jaren. Zij nemen in overweging aanvullende pakketten in te voeren op voorwaarde dat de desbetreffende gemeente deze aanvulling voor vijftig procent financiert.

De statencommissie Wegen, Verkeer en Vervoer bespreekt de voorstellen op 26 januari. Provinciale staten nemen in hun februarivergadering een definitief besluit. Bij 'groen licht' gaat de nieuwe dienstregeling in op 10 juni a.s. (Bron Prov NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl