Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 13 februari 2001 Onderzoek naar onderhoudsproblemen Noordhollandsch Kanaal

Een dezer dagen begint een onderzoek naar de onderhoudsproblemen van het Noordhollandsch Kanaal. Dit kanaal is in 1995 door het rijk overgedragen naar de provincie met bijbehorende middelen (personeel en geld). Inmiddels blijken de kosten van onderhoud aan de beschoeiing van het kanaal hoger dan de daartoe beschikbare middelen.

Dat heeft al geleid tot een extra budget van 8,5 miljoen gulden bovenop het reguliere budget van 10 miljoen voor de jaren 2000 en 2001. Bij het beschikbaar stellen van het extra geld zijn door zowel GS als de statencommissie Wegen, Verkeer en Vervoer wel vragen gesteld over het ontstaan van de onderhoudsproblemen. Daarnaar zou onderzoek gedaan moeten worden, al was het maar om vast te kunnen stellen of de extra kosten verhaald kunnen worden op bijvoorbeeld Rijkswaterstaat. Ook moet het onderzoek duidelijk maken of er daadwerkelijk sprake is van problemen en hoe groot die eventueel zijn.

Het bureau GeoDelft zal het technisch onderzoek doen, KPMG het financieel/personele onderzoek. Overigens heeft Rijkswaterstaat medewerking toegezegd aan de onderzoeken. Medio april moeten de resultaten gereed zijn. (Bron: Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl