Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 20 Februari 2002 'Rups van blik' toch iets korter

DEN HELDER - "Graaf maar een tunnel vanaf Den Oever. Gaan we met de Teto, Texels Eigen Tunnelonderneming, ondergronds naar Oudeschild." De suggestie werd uit frustratie geboren tijdens de discussieavond over de N250. Want voor de aanwonenden werd vrijdagavond slechts één ding duidelijk: de komende jaren zijn ze nog niet verlost van de 'rups van blik' die hen vrijwel dagelijks teistert.

"Het zou verkiezingsretoriek zijn wanneer ik hier zou zeggen dat ik het probleem snel op ga lossen. Want dat kan ik niet." Aldus wethouder R. Waltmann van Stadsontwikkeling. Voor de gemeente is er slechts één oplossing denkbaar: de veerhaven verplaatsen naar het oostelijk deel van het marineterrein en een aparte aanvoerweg buiten het centrum daar naar toe.

Wat de bewoners betreft wordt morgen met de aanleg van de nieuwe haven begonnen. Tot hun frustratie hoorden ze vrijdag dat het zo in de politiek niet werkt. Toch verbetert er ook op kortere termijn al iets, weet Waltmann. De aanleg van een nieuwe rotonde bij de Kooybrug moet er voor zorgen dat een groot deel van de mensen die op het marineterrein werkt via de Oostpoort rijdt, in plaats van door de stad. Zodat de 'rups van blik' in elk geval iets korter wordt. (Bron: Helderse Courant)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl