Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 14 juni 2000 Beperkt aantal tolpoorten in Randstad

DEN HAAG - Het aantal tolpoorten in de Randstad in het kader van het antifileplan van het kabinet zal uiteindelijk niet veel hoger uitvallen dan de elf die er nu staan gepland. Minister Netelenbos (Verkeer) verwacht dat provincies slechts bij hoge uitzondering zelf tolpoorten neer zullen zetten om sluipverkeer tegen te gaan.

In haar plan komen er drie tolpoorten bij Rotterdam, Den Haag en Utrecht en twee bij Amsterdam. Vanaf 2002 moet de automobilist die tijdens de ochtendspits een van deze steden ingaat daar ongeveer vijf gulden voor betalen. Vooralsnog gaat het om een proef van twee jaar.

De verwachting is dat veel automobilisten zullen proberen onder de tolkosten uit te komen door sluipwegen te kiezen. Het CDA vroeg gisteren tijdens een Kamerdebat om teruggave aan de automobilist van het geld dat provinciale en gemeentelijke tolpoorten opleveren. Maar Netelenbos verwacht dat de provincies andere middelen zullen gebruiken om sluipverkeer af te schrikken. "En overigens mogen ze zelf uitmaken wat ze met dat geld doen." Verlaging van de provinciale opcenten op de wegenbelasting is volgens haar ook een mogelijkheid.(NHD)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl