Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 15 juni 2001 Nieuwe dienstregeling voor streekvervoer Texel

GS hebben een aantal wijzigingen in de dienstregeling van Connexxion op Texel vastgesteld. De nieuwe dienstregeling, die ingaat in oktober van dit jaar, leidt tot een besparing van 570 duizend gulden. Die wordt vooral gevonden in het beperken van de zomerdienstregeling tot de echte zomervakantie en de paas- en herfstvakantie. Nu geldt de zomerregeling van 1 april tot eind oktober.

Uit ervaring is gebleken dat net na Pasen en voor de herfstvakantie de bezetting van de bussen laag is. Ook is een aantal avondritten, waarvan de bezetting laag was, geschrapt. De Telekomtaxi (tarief 7 gulden per rit) kan hier uitkomst bieden, aldus GS.

Met het vaststellen van een nieuwe dienstregeling gaan GSD niet in op het verzoek van de gemeente Texel de bezuinigingen uit te stellen tot eind 2002. De statencommissie Wegen, Verkeer en Vervoer behandelt de nieuwe dienstregeling op 6 juli a.s.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl