Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 04 Juni 2002 Gesprekken over Europees luchthavenbeleid

Provincie ontvangt afgevaardigden uit 30 Europese luchthavenregio’s.

Woensdag 5 juni a.s. om 19.00 uur ontvangt drs. Bob Verburg, gedeputeerde Economie, Landbouw en Europa van de provincie Noord-Holland, de leden van de Airport Regions Conference (ARC) in het provinciehuis in Haarlem.

De Airport Regions Conference, kortweg ARC, is een netwerk van 30 regionale en lokale overheden binnen Europa, die internationale en regionale luchthavens in hun gebied hebben. De ARC is eind 1994 opgericht tijdens een conferentie op de Londense luchthaven Gatwick op initiatief van de Provincie Noord-Holland en West Sussex County Council. Behalve met kennisuitwisseling, gemeenschappelijk onderzoek en samenwerkingsprojecten zijn de leden van het ARC actief bezig inbreng te krijgen in het Europees Luchthavenbeleid.

De heer Verburg is voorzitter het ARC. In zijn openingsspeech woensdag a.s. besteedt hij aandacht aan de steeds nadrukkelijker positie van ARC in de context van het Europese luchtvaartbeleid.

"Wat ik opmerk is de sterk toenemende belangstelling voor activiteiten van ARC ook op politiek niveau. De grote opkomst bij deze vergadering (ruim 60 man) is daar een ook een bewijs van. Ik merk dat Brussels steeds meer oog krijgt voor wat wij doen. Als lid van het Europese Comité van de Regio’s heb ik onlangs als rapporteur het "actieprogramma voor de totstandbrenging van het gemeenschappelijk Europees luchtruim" met succes ingebracht. Daarin staat ook het belang van de rol van regionale en lokale overheden".

De genodigden zijn drie dagen in Noord-Holland te gast. Naast de halfjaarvergadering waarin gesproken wordt over onderwerpen als werkgelegenheid, transport, bereikbaarheid, milieu en ruimtelijke ordening, bezoeken de ARC-leden ook Schiphol om uitleg te krijgen over de achtergronden en de procedures rond de aanleg van de 5e landingsbaan. (Bron: Prov. NH)

Programma

Woensdag 5 Juni 2002

19:00 -19:30 Ontvangst, welkomstspeech; Bob Verburg zal een welkomstspeech geven als gastheer en voorzitter van the ARC. Directieraad en bestuur van de Provincie Noord-Holland alsmede de wethouders van de gemeente Haarlemmermeer en Amsterdam zijn ook uitgenodigd voor de receptie

19:30 - 21:00 Receptie en rondleiding door het oude gebouw van de provincie Noord-Holland.

Donderdag 6 Juni 2002

9:00 - 17:00 Halfjaarvergadering

18:30 - 22:30 Avondprogramma met diner en rondvaart in de grachten van Amsterdam

Vrijdag 7 juni 2002

9:30 - 9:45 Bezoek aan Schiphol

9:45 - 10:15 Presentatie door Dhr. Joop Krul; lid Raad van Bestuur Schiphol Group.

10:30 - 11:30 Bezoek 5e landingsbaan Schiphol

12:00 - 13:00 Lunch; aangeboden door de Gemeente Haarlemmermeer in Hoofddorp.

13:30 - 16:50 Bezoek aan de Floriade

14:05 - 14:15 Afsluitingsspeech door gedeputeerde Dhr. Verburg

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl