Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 26 juli 2000 Rijk steekt ook zonder pps geld in tweede Coen

AMSTERDAM - De É 1,85 mrd die het Rijk heeft uitgetrokken voor de tweede Coentunnel en de Westrandweg blijft beschikbaar als er geen publiek -private samenwerkingsconstructie komt. Zo blijft er ook zonder bijdrage van bedrijven uitzicht op de aanleg.

Het Regionaal Orgaan Amsterdam (ROA), de wethouder Verkeer van de gemeente Amsterdam, de gedeputeerde Verkeer van de provincie Noord-Holland en de minister van Verkeer en Waterstaat presenteerden dinsdag hun voorstellen voor een betere bereikbaarheid van de noordelijke Randstad.

De partijen zijn overeen gekomen om het openbaar vervoer uit te breiden en knelpunten in het wegennet op te heffen. Er komt een proef met rekeningrijden op de A2 en A4 en met betaalstroken. Op de A4 komen de tolpoorten bij het knooppunt Badhoevedorp/aansluiting Sloten en rond Schiphol. Op de A2 moeten automobilisten tus≠sen Abcoude en knooppunt Holendrecht gaan betalen. Wie daar in de ochtendspits' richting Amsterdam langs rijdt betaalt É 5 (automa≠tische betaling) of É 7,50. Er zullen aanvullende maatregelen komen sluipverkeer aan te pakken.

De proef met het rekeningrijden duurt 2 jaar en als deze slaagt volgt nog eens een periode van acht jaar. Het geld dat, de proef opbrengt vloeit terug naar de regio. De regionale partijen zullen zelf nog geld storten in het Mobiliteitsfonds. Dit wordt door het Rijk verdubbeld tot een maximum van É 250 mln. Voorlopig rekenen de partijen op É 560 mln. Hiervan gaat É 200 mln naar de aanleg van busbanen, É 100 mln naar verbetering van busstations, een zelfde bedrag naar gemeentelijke en regionale wegen en É 75 mln naar aanleg en verbetering van overstappunten van auto naar openbaar vervoer. De rest is voor maatregelen voor maatregelen voor rekeningrijden.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl