Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer: 28 juli 2000 'Rekeningrijden Den Haag loopt uit de hand’

De proef met tolpoorten rond Den Haag loopt volledig uit de hand. Dat zegt het bedrijfsleven in de Haagse regio in een brief aan zestien gemeenten in Haaglanden, die donderdag de deur uitgaat. De bescheiden ’proef van minister Ne­telenbos 'met drie tolpoorten wordt nog voor de eerste resultaten bekend zijn, door het stadsgewest Haaglanden uitgebreid tot een kordon van vijftien tolpoorten op veertien locaties.

En dat baart het bedrijfsleven zorgen. Het schrijven is een steunbetuiging van onder meer het midden- en kleinbedrijf (MKB) en de Kamer van Koophandel Haaglanden aan de omliggende gemeenten. De gemeenten hebhen eerder laten weten dat ze veel nadelen zien in het systemen van 'tolpoorten. 'Wij willen de gemeenten graag steunen in het offensief tegen tolpoorten. Bovendien vinden wij dat het stadsgewest Haaglanden eerst de resultaten van de proef van de minister moet afwachten, aldus directeur B. Mooren van de Hollandse werkgeversvereniging, die namens het Haagse bedrijfsleven de brief verstuurt. Haagse ondernemers zijn van meet af aan principieel tegen het rekeningrijden.

In september moeten de betrokken gemeenten een besluit nemen over deelname aan de twee jaar durende proef. Het rekeningrijden dat is bedoeld om files op het hoofdwegennet terug te dringen, dupeert volgens de Haagse bedrijven automobilisten in de omliggende gemeenten van Den Haag. 'De vrees voor sluipverkeer wordt als excuus gebruikt om kwis­tig met geld te strooien en meer tolpoorten te plaatsen. (anp)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl