Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 15 Juli 2002 Minister Netelenbos en gedeputeerde De Boer ondertekenen N9-overeenkomst

Donderdag 11 juli hebben minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat en gedeputeerde Hen de Boer van de provincie Noord-Holland een overeenkomst getekend inzake de verbetering van de rijksweg N9. Met de overeenkomst worden eerder gemaakte toezeggingen inzake de financiering van de verbetering van de N9 formeel vastgelegd. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat draagt 32 miljoen euro bij en de provincie Noord-Holland 23 miljoen euro voor de verbetering van rijksweg N9 tussen Koedijk (gemeente Alkmaar) en De Stolpen (gemeente Zijpe).

Deze verbetering omvat:

Door deze verbeteringen neemt de verkeersveiligheid toe (geen langzaam verkeer op de N9 en de twee ongelijkvloerse kruisingen), de leefbaarheid in de twee dorpskernen verbetert en ook de bereikbaarheid van Noord-Holland noord neemt toe. En daarmee de economische vitaliteit van de kop van Noord-Holland in het algemeen en van Den Helder in het bijzonder.

De laatste jaren heeft Rijkswaterstaat Noord-Holland, met financiŽle steun van de regio, al delen van Rijksweg N9 tussen Alkmaar en Den Helder aangepakt. Parallelwegen zijn aangelegd, de Koegrastunnel is gebouwd en de passages van de bebouwde kommen zijn verkeersveiliger gemaakt.

Nu de financiering is geregeld zal Rijkswaterstaat directie Noord-Holland de voorbereiding van de drie deelprojecten voortzetten in overleg met de provincie en de betrokken gemeenten, waaronder Bergen en Zijpe. De bewoners in Schoorldam en De Stolpen worden hier ook bij betrokken. (Bron: Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl