Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 29 Juli 2002 Oproep voor evenementen op autovrije dag

De Europese autovrije dag is dit jaar op zondag 22 september. Ook Den Helder heeft zich, net als vorige jaren, aangemeld als deelnemer aan deze dag. Het doel is dat men de auto op deze dag zoveel mogelijk laat staan. Om de dag meer inhoud te geven, roept de gemeente mensen op een evenement te organiseren, zoals bijvoorbeeld een wedstrijdloop, een wielerronde of een straatfeest.

Aan het organiseren van een evenement zijn wel een aantal voorwaarden verbonden. In de eerste plaats is er een vergunning voor nodig. Verder mogen doorgaande routes niet worden afgesloten. Ook de busroutes moeten worden vrijgehouden.

Deelname aan de autovrije dag is vrijwillig. Dat betekent dat autorijden niet verboden is, al wordt gevraagd de auto een dagje te laten staan.

Een aanvraag voor een vergunning kan men indienen bij de Gemeente Den Helder, afdeling Algemene Zaken, Postbus 36, 1780 AA Den Helder. Aanvragen worden op basis van de openbare orde en veiligheid beoordeeld en aan de hand van bovenstaande voorwaarden. Meer informatie over de autovrije dag kan men vinden op www.autovrijedag.nl (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl