Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 29 Juli 2002 Wijziging Belkmerweg St.Maartensvlotbrug

Aanleiding voor het ontwerp.

Op verzoek van, en in overleg met een deel van de ondernemers aan de Belkmerweg (vertegenwoordigd in het IPOb) en bewoners van het betreffende gedeelte is een plan voorbereid voor de herinrichting van de Belkmerweg over het tracé ter hoogte van de recreatieparken.

Hoogheemraadschap van Uitwaterende Sluizen in Hollands Noorderkwartier (US) is eigenaar en beheerder van deze weg. Namens, en in overleg met US verzorgt de gemeente Zijpe het ontwerp en de realisatie van het plan. Het plan heeft de volgende kenmerken:

De bestaande wegbreedte is 4.05 m, de totale nieuwe verhardingsbreedte is ca. 6,70 m.. Er wordt een smallere rijbaan (b=3,70 m) ten behoeve van het gemotoriseerd verkeer aangelegd, aan weerszijden voorzien van een fietssuggestiestrook (elk heeft een breedte van 1,50 m).

Voetpad

Ook wordt het huidige voetpad vernieuwd: het tracé van de Zeeweg tot en met de Golfzang wordt verlegd naar de westzijde van de weg, bij de entree van "De Golfzang" is een oversteek geprojecteerd. Het tracé vanaf deze plaats tot aan bungalowpark "eb en vloed" ligt op dezelfde plaats.

Op de site van de gemeente Zijpe kunt u ook de tekening downloaden. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl