Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 30 October 2001 Centrale klachtenlijn WVG-vervoer

Onder alle WVG-pashouders (Wet Voorziening Gehandicapten) in de Kop is eind oktober een brief bezorgd waarin melding is gemaakt van een centrale klachtenlijn WVG-vervoer. Het streven is om het WVG-vervoer zo probleemloos mogelijk te laten verlopen. Om dat te kunnen doen is het nodig klachten over het WVG-vervoer te noteren en te bundelen. Daarom hebben het Gewest Kop van Noord-Holland, het RPCP NHN (Regionaal Patiënten Consumenten Platform Noord-Holland Noord) en de vervoerder Transvision hun handen ineen geslagen en wordt 1 november 2001één centrale klachtenlijn WVG-vervoer geopend. Tot nu toe werden klachten bij verschillende instanties geuit. Voor een zorgvuldige en snelle afhandeling van de klacht over het WVG-vervoer kan er vanaf 1 november contact opgenomen worden met het Informatie- en Klachtenbureau Gezondheidszorg (IKG). Het IKG is een onafhankelijke instelling. Zij draagt er zorg voor dat de klacht op de juiste plek terecht komt.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de klacht in te dienen:

De klachtenlijn is uitsluitend bedoeld om de klacht achteraf te melden. Indien de taxi te laat is kan zoals voorheen contact opgenomen worden met Transvision, tel. 0900 - 55 55 550.

Tevens worden de WVG-pashouders er op geattendeerd dat het WVG-vervoer niet bedoeld is voor afspraken met ziekenhuis, huisarts, specialist etc. Daarvoor dient contact opgenomen te worden met het ziekenfonds alwaar informatie wordt verstrekt over de voorwaarden van het ziekenvervoer.

Datum : 30 oktober 2001

Meer informatie :
dhr. M.N.P. Boermans, beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening,
Verkeer & Vervoer en Volkshuisvesting, tel. 0224 - 210024

Gewest Kop van Noord-Holland
Postbus 286
1740 AG
Schagen
tel: 0224-210000

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl