Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 02 October 2002 Bijeenkomst landbouwverkeer en verkeersveiligheid op 8 oktober a.s.

Bijeenkomst in samenwerking met de politie

Inleiding

Op dinsdag 8 oktober 2002 organiseert de gemeente Harenkarspel in samenwerking met de Politie een openbare bijeenkomst in dorpshuis AHOJ, Dorpsstraat 37 in Tuitjenhorn over landbouwverkeer en Verkeersveiligheid. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur wordt u ontvangen met een kopje koffie.

De politie zal ingaan op allerlei bijzondere verkeersveiligheidszaken waar de landbouwers met hun voertuigen mee te maken hebben. De gemeente zal het nieuwe beleid uitleggen dat zij de komende maanden gaat uitvoeren tijdens de koolcampagne.

Een ieder is van harte welkom. Een interessante en leerzame avond voor alle verkeersdeelnemers in onze agrarische gemeente.

Tijdens de oogst vinden er veel transporten plaats met trekkers met landbouwwerktuigen en landbouwproducten. Zo zijn bijvoorbeeld de snelheidsverschillen tussen trekkers en andere weggebruikers groot. Ook zijn de wegen soms glad als gevolg van modder. Alle weggebruikers moeten tijdens deze periode meer dan anders rekening met elkaar houden en de (weers)omstandigheden (regen, donker, modder).

Verantwoordelijkheid gemeente

De gemeente is verantwoordelijk voor de toestand van de weg. Zij is verplicht gladde wegen als gevolg van sneeuw, ijzel, modder en wateroverlast naar beste kunnen aan te pakken om ongelukken te voorkomen. Dat ontslaat echter de weggebruikers niet van hun verantwoordelijkheid zich aan te passen aan de omstandigheden. Het is immers bijvoorbeeld niet mogelijk overal tegelijkertijd de gladheid te bestrijden. Geen modder op de weg is onmogelijk in een agrarisch gebied.

Nieuw beleid modder op de weg

Een probleem is de modder op de weg als gevolg van de oogst van de landbouwproducten. Het merendeel van de landbouwers probeert de wegen zo schoon mogelijk te houden en ook daadwerkelijk de weg schoon te maken. Dat doet jammer genoeg niet iedereen. Ongevallen met soms ernstige afloop zijn het gevolg. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten om, in navolging van de buurgemeente Langedijk, een extern bureau in te schakelen om intensieve controle uit te oefenen op het schoonhouden van de wegen. Op deze avond wordt ook uitgelegd wat dat betekent voor de landbouwers die de weg hebben vervuild en voor de andere weggebruikers. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl