Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 10 October 2002 Verzakking riool op kruising Lange Vliet / Schoolweg

Woensdag 9 oktober werd een gedeelte van de Schoolweg tijdelijk afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer. Vorige week is namelijk een verzakking in het wegdek op kruispunt Veul (Langevliet/Schoolweg) geconstateerd. Aangezien op deze plek het hoofdriool van Julianadorp ligt, is met spoed een visuele inspectie uitgevoerd. Uit deze inspectie is nu gebleken dat een gedeelte van dit hoofdriool, onder de Schoolweg, is verzakt. Ook is geconstateerd dat door de verzakking sprake is van lekkage. Daardoor spoelt zand van onder de weg in het riool. Door het wegspoelen van zand is de verzakking in de weg ontstaan.

Het is niet bekend hoeveel zand is verdwenen en of er sprake is van een "holle ruimte" onder de weg. Dat kan alleen worden geconstateerd door het openbreken van het wegdek. Daarmee wordt donderdag 10 oktober begonnen. Het streven is het kruispunt voor het weekend weer open te stellen. Indien een "holle ruimte" aanwezig is, zal deze tijdelijk worden opgevuld met stenen in verband met de verkeersveiligheid.

Het meest westelijke deel van de Schoolweg (tussen Loopuytpark en kruispunt) wordt tijdens de werkzaamheden afgesloten. Omleiding van het gemotoriseerde verkeer vindt plaats via het Loopuytpark en de Parkstraat. Fietsers en voetgangers worden langs het werk geleid. Het verkeer op de Lange Vliet ondervindt geen stremming door deze werkzaamheden.

De definitieve aanpak van probleem laat nog enkele weken op zich wachten. Eerst moet worden bekeken wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens moet het werk worden ingepland bij een aannemer. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl