Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 15 October 2002 De koolcampagne is weer begonnen, Pas op voor vervuiling op de weg

De koolcampagne is weer begonnen. Dat betekent dat vervuiling van de weg niet altijd kan worden voorkomen. Hierdoor bestaat de kans op gladde wegen.

Daarom zijn op de invalswegen van de gemeente Harenkarspel waarschuwingsborden geplaatst. Matig dus uw snelheid en pas uw rijgedrag aan. Het merendeel van de landbouwers probeert de wegen zo schoon mogelijk te houden en ook daadwerkelijk de weg schoon te maken.

Dat doet helaas niet iedereen. Ongevallen met soms ernstige afloop zijn het gevolg.

Het college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten om, in navolging van de buurgemeente Langedijk, een extern bureau in te schakelen om intensieve controle uit te oefenen op het schoonhouden van de wegen.

Verantwoordelijkheid gemeente

De gemeente is verantwoordelijk voor de toestand van de weg. Zij is verplicht gladde wegen als gevolg van sneeuw, ijzel, modder en wateroverlast naar beste kunnen aan te pakken om ongelukken te voorkomen.

Dat ontslaat echter de weggebruikers niet van hun verantwoordelijkheid zich aan te passen aan de omstandigheden. Het is immers bijvoorbeeld niet mogelijk overal tegelijkertijd de gladheid te bestrijden. Geen modder op de weg is onmogelijk in een agrarisch gebied. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl