Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 5 November 2001 Ruim 1,8 miljoen Euro voor fietsinfrastructuur in Noord-Holland

Gedeputeerde Staten hebben besloten voor 2001 ruim 1,8 miljoen Euro (4 miljoen gulden) extra beschikbaar te stellen voor de aanleg en verbetering van fietsvoorzieningen in Noord-Holland. Het betreft voornamelijk fietsverbindingen met een regionaal karakter om zo te komen tot een regionaal fietsnetwerk. Niet alleen fietsinfrastructuur heeft de aandacht van de provincie, ook het stimuleren van voorzieningen die bijdragen aan het gebruik van de fiets, zoals fietsenstallingen, verdient de aandacht.
De projecten zijn:

Kop van Noord-Holland

Zijpe Aanleg fietsstroken Belkmerweg te St. Maartenvlotbrug 257.500 Euro
Den Helder

Aanleg fietspad langs de Schoolweg 276.806 Euro

West-Friesland

Noorder-Koggenland Fietspad Zuiderweg 372.780 Euro
Wognum Aanleg fietspad Oosterwijzend-van der Deureweg 250.000 Euro
Waterschap Westfriesland Aanleg fietspad van der Deureweg 83.500 Euro

Gooi- en Vechtstreek

Blaricum Uitbreiding fietsenstalling nabij busstation Stichtseweg en halte nabij Blaricum dorp 15.000 Euro
Huizen Aanleg fietspad Bussummerweg tussen Groen van Prinstererlaan en Crailoseweg 34.033 Euro
Huizen Aanleg fietspad Bovenlangewijnseweg 11.350 Euro
Hilversum Aanleg fietspad Gijsbrecht van Amstelstraat 408.400 Euro
Hilversum

Aanleg fietspad Loosdrechtseweg 68.067 Euro


In 1999 is door Provinciale Staten ruim 6,3 miljoen Euro (14 miljoen gulden) extra beschikbaar gesteld voor het stimuleren van de aanleg van fietsinfrastructuur. De investeringsimpuls is verdeeld over vier jaar. Projecten komen in aanmerking voor een financiële bijdrage van 50%. Dit bedrag kan in principe aangevuld worden tot een maximum van 70% vanuit het utilitaire fietspadenfonds.

De commissie Wegen, Verkeer en Vervoer behandelt het voorstel van Gedeputeerde Staten in haar vergadering van 2 november 2001. (Bron: Prov. NH)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl