Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 9 November 2001 CDA en VVD: Geen boete bij tien km te hard rijden

Den Haag - VVD en CDA willen af van bekeuringen voor automobilisten die tot tien kilometer te hard rijden. Ze tekenden gisteren in de Tweede Kamer tijdens de behandeling van de begroting van het ministerie van justitie protest aan tegen 'de onzinboetes van de automatische boetemachine'.

VVD'er Hofstra stelde voor hen pas te confronteren met een acceptgiro als zijn meer keren in de fout zijn gegaan. Vorig jaar heeft de politie een recordaantal aan boetes voor te hard rijden uitgedeeld.

Het overgrote deel van de boetes is niet terechtgekomen bij notoire hardrijders, maar bij mensen die niet meer dan tien kilometer te hard reden. De mensen die maar een beetje te hard rijden zien de boetes niet als afschrik middel maar als extra belasting, betoogden de politici.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl