Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 06 November 2002 Wegwerkzaamheden Den Helder

D. Schrijverstraat

Maandag 4 november starten herbestratingswerkzaamheden in de D. Schrijverstraat. Tevens vindt daarmee een herinrichting plaats van de rijbaan. Het gaat om het gedeelte tussen de C.G. Geusstraat en de J.A. Prinsstraat. Tijdens de werkzaamheden is telkens een gedeelte van de straat over de hele breedte afgezet, doorgaand verkeer is dus niet mogelijk. De totale werkzaamheden duren ongeveer zeven weken.

Reigerstraat

In de Reigerstraat wordt het riool vervangen in het gedeelte tussen de Ruyghweg en de Burg. Houwingsingel. De werkzaamheden starten maandag 4 november aan de kant van de Burg. Houwingsingel. Tijdens het werk is steeds een gedeelte van de straat over de hele breedte afgezet, doorgaand verkeer is dus niet mogelijk. De werkzaamheden duren ongeveer drie weken.

Ruyghweg

Van 11 tot en met 18 november wordt de riolering gerenoveerd aan de Rughweg tussen de Fazantenstraat en de Reigerstraat. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. De kruising Fazantenstraat/Stakman Bossestraat blijft geopend. De Reigersstraat is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor verkeer omdat ook in deze straat aan het riool wordt gewerkt. Om het riool niet te veel te belasten, wordt bewoners van de Ruygweg gevraagd zo weinig mogelijk water te gebruiken.

Het verkeer richting N9 wordt omgeleid via de Kievitstraat, Schootenweg, Ravelijnweg. Verkeer richting het marineterrein wordt omgeleid via de Fabrieksgracht, Spoorgracht en Zuidstraat.

Het riool wordt gerenoveerd door middel van de zogenaamde ‘kousmethode'. Bij deze methode wordt in het riool een kous gebracht, die behandeld is met een polyester hars. Als de kous in het riool zit, laat men water van 80 graden celcius door de kous lopen. Nadat het water door de kous gelopen heeft, is de polyester hars hard geworden. Vervolgens wordt de kous weer uit het riool getrokken. Aan de binnenzijde van het riool zit nu een nieuwe laag, die weer tientallen jaren mee kan. Het voordeel van de methode is dat de wegen niet opengebroken hoeven te worden en dus van minder overlast spake is. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl