Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 20 November 2002 N99 tussen Kooysluis en afslag Westerland negen dagen dicht

De N99 is zaterdag 7 december a.s. vanaf 05.00 uur tussen Kooysluis en afslag Westerland op Wieringen negen dagen afgesloten voor autoverkeer. De N249 is in dezelfde periode afgesloten tussen de N99 en afslag van Ewijcksluis. Tijdens de afsluiting wordt de nieuwe rotonde bij Van Ewijcksluis op de N99 en de N249 aangesloten. Het openbaar vervoer en fietsers kunnen wel van de N99 en de N249 gebruik blijven maken. De afsluiting duurt tot zondag 15 december 20.00 uur.

Omleiding

Om grote drukte in en om Van Ewijcksluis tegen te gaan wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de A7, de N248 en de N9. Deze omleiding wordt met borden en in een advertentie in regionale bladen aangekondigd. Lokaal verkeer wordt ook omgeleid. Deze omleidingroutes worden met borden aangegeven.

Aanleg rotonde

Reden voor de afsluiting is de aanleg van een rotonde in de N99 ter hoogte van de aansluiting van de N249 bij Van Ewijcksluis. De rotonde zorgt ervoor dat het langzame verkeer straks net meer over de N99 hoeft, maar helemaal over de Parallelweg kan. Dat maakt de N99 veiliger en bevordert de doorstroming. De rotonde wordt na 15 december a.s. in gebruik genomen. Het gehele project wordt in februari 2003 afgerond.

Overlast

De omleidingsroutes kunnen door 'gastverkeer' tijdelijk drukker zijn. Lokaal verkeer kan hiervan enige vertraging ondervinden. Ook na de afsluiting zal er nog gewerkt worden. Hiervan kan het verkeer op de Parallelweg en het fietsverkeer enige hinder ondervinden.

Vragen?

Indien u vragen of opmerkingen heeft over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met de publieksvoorlichter van het Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat, tel. 023-530 14 01. (Bron: Gemeente Wieringen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl