Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 29 Januari 2003 Vaarverbod in Medemblik

Ten gevolge van de brand bij Medemblik Yacht Services in de nacht van 21 op 22 januari heeft het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier tot nader order een vaarverbod ingesteld bij de Overleekersluis.

Oliebeams

Tijdens de brand kwam een kleine hoeveelheid olie vrij en terecht op het oppervlaktewater. Om verspreiding van de olie tegen te gaan zijn oliebeams in het water geplaatst. Die blijven liggen tot na de opruimingsactiviteiten op het terrein waar de brand heeft gewoed. Hierdoor is de doorvaart van de Overleekersluis gestremd.

Vaarverbod

Daarnaast zijn door de brand asbestdeeltjes vrijgekomen en terechtgekomen op de nabij gelegen Westerdijk en berm en de Overleekersluis maar ook in het water. Het asbest zakt langzaam naar de bodem en ligt nu op de bovenkant van de waterbodem. Om eventuele vergroting van het vervuilde gebied tegen te gaan moet beweging van de waterbodem worden voorkomen. Daarom heeft het hoogheemraadschap beslist tot nader order een vaarverbod in te stellen.

Onderzoek naar vervuilingsgraad

Op dit moment wordt een onderzoek ingesteld naar de vervuilingsgraad van de waterbodem. Nadat de resultaten van dit onderzoek bekend zijn wordt besloten over de aanpak van de reiniging van de waterbodem en het wel of niet opheffen van het vaarverbod.

Bluswater

Na de brand is ook de waterkwaliteit onderzocht omdat veel bluswater meteen op het oppervlaktewater terecht kwam. In de loop van de ochtend van 22 januari werd duidelijk dat dit verder geen nadelige gevolgen heeft gehad voor het zuurstofgehalte in het water. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl