Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 04 Februari 2003 Vaarverbod in Medemblik opgeheven

Ten gevolge van de brand bij Medemblik Yacht Services in de nacht van 21 op 22 januari stelde het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier op 23 januari tot nader order een vaarverbod in bij de Overleekersluis. Het hoogheemraadschap heeft in overleg met de gemeente besloten het vaarverbod nu per direct op te heffen.

Olie

Tijdens de brand kwam een kleine hoeveelheid olie vrij en terecht op het oppervlaktewater. Om verspreiding van de olie tegen te gaan zijn oliebeams in het water geplaatst. Hierdoor werd de doorvaart van de Overleekersluis gestremd. Deze oliebeams kunnen nu verwijderd worden.

Asbest

Daarnaast zijn door de brand asbestdeeltjes vrijgekomen en terechtgekomen op de nabij gelegen Westerdijk en berm en de Overleekersluis. De verwachting is dat een zeer geringe hoeveelheid asbest in de waterbodem terecht gekomen is. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl