Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 18 Februari 2003 Langzame vooruitgang N9

De Minister van Verkeer en Waterstaat, de heer R.H.de Boer, heeft de voorzitter van de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland bericht dat, door de ondertekening van de overeenkomst tussen het rijk en de provincie N-H een belangrijke stap in de richting van de oplossing van enkele grote knelpunten in de N9, is gezet.

De voorbereidingen voor de aanpak van deze knelpunten gaan in de ogen van de Kamer van Koophandel echter tergend langzaam. Momenteel wordt eerst door het ministerie geformuleerd wat het standpunt is in het kader van de Tracé-MER procedure. Men streeft er naar dit standpunt in het eerste kwartaal van dit jaar uit te brengen. Daarna start de fase van het Ontwerp-tracé besluit.

Vooruitlopend op het standpunt is de directie van Noord-Holland van Rijkswaterstaat begonnen met de nodige werkzaamheden, zoals het uitwerken van de voorontwerpen van de omleggingen, het grondmechanisch onderzoek en het geluidonderzoek. Verwacht wordt dat het OTB eind 2003 ter visie wordt gelegd en het Tracébesluit in 2004 wordt genomen.

Tot teleurstelling van de Kamer van Koophandel Noordwest-Holland zal het dus zeker nog twee jaar duren voordat daadwerkelijk de aanpassingen van de N9 gerealiseerd zijn. (Bron: KvK)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl