Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 20 Februari 2003 Inspraakochtend toekomst WVG-vervoer op woensdag 5 maart

De gemeenten in de Kop van Noord-Holland hebben besloten om met ingang van 1 januari 2004 het WVG-vervoerssysteem te beëindigen en in plaats daarvan een vervoersver-goedingssysteem in te voeren. Met ingang van volgend jaar rijden er in het kader van de Wet Voorzieningen Gehandicapten geen deeltaxi's meer. In plaats daarvan kunnen die gehandicapten die daarvoor geindiceerd zijn een vergoeding van de gemeente ontvangen en daarmee hun eigen vervoer 'inkopen'.

Om de gebruikers van dit vervoer te betrekken bij de toekomst van hun vervoer is er een inspraakochtend georganiseerd.

Voor de inspraakochtend zijn uitgenodigd de vertegenwoordigers van de gehandicaptenorganisaties of -platforms, de ouderenbonden en de patiënten-consumenten uit de regio. De gemeenten hebben namelijk besloten deze afgevaardigden nadrukkelijk te betrekken bij de verdere uitwerking en vormgeving van de nieuwe invulling van het gehandicaptenvervoer.

Omdat de gemeenten gebruik willen maken van de kennis en ervaringen van de diverse partijen die een rol spelen binnen het gehandicaptenvervoer is op woensdagochtend 5 maart een inspraakochtend georganiseerd. Tijdens de inspraakochtend zullen aan de genodigden diverse vragen worden voorgelegd.

De inspraakochtend over de toekomst van het WVG-vervoer is op woensdagochtend 5 maart a.s., van 10.00 tot 12.00 uur in hotel / restaurant Igesz aan De Markt in Schagen.

De heer J. Mastemaker, voorzitter van de vergadering van portefeuillehouders Zorg, Verkeer en Vervoer zal de inspraakochtend voorzitten.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl