Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 04 Maart 2003 Evenementen in veilige banen, Verkeersregelaars gemeente Schagen in veilige outfit

De raad nam een voorstel van het CDA en Algemene Zaken over om met het oog op de verkeersveiligheid bij evenementen een 25-tal verkeersregelaar-hesjes aan te schaffen. De raad speelt hiermee in op de regeling 'Verkeersregelaars', die sinds 1 mei 2000 van kracht is.

In het kort komt de wettelijk verplichte regeling erop neer dat vrijwilligers bij evenementen niet zomaar het verkeer kunnen gaan regelen. Deze zogenoemde verkeersregelaars moeten goed zichtbaar zijn. Ze zijn verplicht een speciaal ontworpen hesje te dragen met op de voor en achterzijde het opschrift Verkeersregelaar. Vooraf aan het evenement rust op de vrijwilliger verder de plicht een korte informatiecursus (ca. 2 uur) te volgen op het politiebureau. Voor elk nieuw evenement dient eerst weer een informatiecursus gevolgd te worden.

Om de verenigingen niet op te zadelen met extra kosten voor de aanschaf van hesjes, die misschien maar één keer per jaar gebruikt worden, leek het de raad een goed idee de gemeente de 25 hesjes aan te laten schaffen. Bij evenementen kunnen de betreffende organisaties of verenigingen tegen betaling van een borgsom de hesjes lenen. De organisaties van evenementen als de steprace, de tien Engelse Mijlen van Schagen, de Wielerronde en de vierdaagse zijn hiermee aardig uit de brand. Tevens sluit dit de inzet van niet verzekerde vrijwilligers uit.

Met de aanschaf is een bedrag van 25 x 30 = € 750,- gemoeid. De dekking komt ten laste van de post 'bedrijfskleding 2002'. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl