Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 27 Maart 2003 Busroute 602 van Schagen naar Den Helder niet opgenomen in dienstregeling

Het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland heeft besloten busroute 602 (Schagen – Den Helder via 't Zand) niet opnieuw op te nemen in de dienstregeling van de concessie Noord-Holland Noord. De kosten die met deze herinvoering zijn gemoeid bedragen € 260.000. Hiervoor zijn geen middelen beschikbaar uit de reguliere begroting van de exploitatie van het openbaar vervoer. Vrijmaken van financiële middelen heeft als negatief gevolg dat elders in het lijnennet bezuinigd moet worden. Het college neemt met zijn beslissing niet het advies over dat de commissie Wegen, Verkeer en Vervoer begin maart formuleerde.

Buslijn 602 vormde een rechtstreekse verbinding tussen Den Helder en Schagen. De buslijn verviel in augustus vorig jaar met de invoering van de nieuwe dienstregeling in de Noord-Kop. De nieuwe dienstregeling heeft een efficiëntere lijnvoering. Lijn 151 (Alkmaar – Julianadorp) is in combinatie met lijn 152 (Dorperweerth – Schagen) doorgetrokken naar Dorperweerth. Door deze ingreep sluiten de lijnen voortaan beter op elkaar aan. Ook is een betere aansluiting ontstaan op de stadslijnen 31 en 32 die het traject en Helder – Julianadorp bedienen. Buslijn 602, ook wel de scholierenlijn 602 genoemd, kon vervallen omdat er op deze manier een keer per uur een verbinding tussen Schagen en Julianadorp is ontstaan met een goede aansluiting op het stadsnet van Den Helder.

Nadeel van huidige dienstregeling is dat directe verbinding 't Zand – Schagen is komen te vervallen. Het voordeel, een verbeterde aansluiting op het stadsnet in Den helder, heeft het college zwaarder laten wegen. Daarnaast kunnen reizigers in Noord-Holland noord gebruik maken van de OV-Taxi, een aanvullende service op het buslijnennet. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl