Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 27 Maart 2003 Hoogheemraadschap introduceert Klinkerasfalt

In het kader van het project "Duurzaam Veilig" worden binnen het beheergebied van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier maatregelen genomen om hoge snelheden in het verkeer in te dammen.

Verkeersdrempels en de rode verhoogde kruispunten in de Beemster zijn hier een goed voorbeeld van. Woensdag 26 maart jl. introduceerde het hoogheemraadschap een nieuwe vorm van asfalteren waarbij het behoud van het dorpsgezicht centraal staat.

Streetprint

Schouw voorzien van aan nieuwe rode asfaltlaag met een dikte van 4 centimeter. Het asfalt werd vervolgens heel even aangewalst waarna met behulp van trilplaten een stalen 'Streetprint' (Rooster met klinkermotief) in het asfalt werd gedrukt. Bijgaande foto wijst uit dat de zogenaamde klinkers niet van echt zijn te onderscheiden.

Parkeervakken

Het ligt in de bedoeling naast de rijbaan parkeervakken aan te leggen met 'echte' klinkers. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl