Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 07 April 2003 Verlengde Zuiderhaaks

Als alles volgens plan verloopt, is de weg Verlengde Zuiderhaaks in Julianadorp over ruim twee jaar een feit: in juli 2005 moeten alle werkzaamheden voor de nieuwe verbinding tussen de Langevliet en de N9 ? via de Schoolweg - zijn afgerond. In oktober van dit jaar beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor een rotonde aan de westkant, waar de weg straks aansluit op de Langevliet en de (bestaande) Zuiderhaaks. Daarvoor moet het water naast de vliet worden omgelegd. Aan beide kanten van de Verlengde Zuiderhaaks komt een vrijliggend fietspad.

Het heeft even geduurd voor het zover was, maar het had nogal wat voeten in de aarde om de gronden te verwerven die nodig zijn om de weg te kunnen aanleggen. Nu is het dan toch zover dat we kunnen beginnen met de Verlengde Zuiderhaaks en de bijkomende werken.

De weg die straks wordt aangelegd wordt al genoemd in de structuurschets voor Julianadorp. Omdat er steeds zuidelijker werd gebouwd ontstond er een ongewenste verkeersdruk op de Langevliet en dat leverde vooral problemen op bij kruispunt 'Veul'. Daarom is gekozen de verkeersstroom tussen Den Helder en Julianadorp (ook) te laten lopen via de N9. Hierdoor neemt de verkeersdruk op de Langevliet af. Door de Zuiderhaaks te verlengen en de nieuwe weg om de toekomstige wijk 'Julianadorp-oost' ? ten oosten van het oude dorp - te laten aansluiten op de Schoolweg, wordt ook het eerste gedeelte van de Schoolweg (tussen kruispunt 'Veul'en de toekomstige rotonde) een stuk veiliger. Dit stuk wordt straks bovendien een 30-kilometerweg met snelheidsremmende maatregelen.

Ook de aansluiting van de Verlengde Zuiderhaaks op de Schoolweg gebeurt via een rotonde. Die komt tussen de bedrijven van Rietvink en Gent & Van der Meer. De rotonde daar wordt zo aangelegd dat in de toekomst eventueel een noordelijke aftakking naar de Langevliet kan worden gemaakt. Ter hoogte van deze locatie is de gemeente nu al bezig met de aanleg van een gemeente-erf voor de opslag van materiaal. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl