Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 07 April 2003 Kanaalweg Den Helder aangepakt

We zijn van plan dit jaar de Kanaalweg tussen de Postbrug en het Helden der Zeeplein te reconstrueren. Het is de bedoeling dat we nog voor de zomer beginnen. Afgelopen maandag is in de commissie Stedelijk Beheer gesproken over de herinrichting van de Kanaalweg, de problemen die er nu zijn en hoe die eventueel opgelost kunnen worden.

Zo is er in de straat een tekort aan parkeerplaatsen, waardoor bewoners hun auto in het groen parkeren. Dit levert hen bekeuringen op, omdat niet in het groen geparkeerd mag worden. Daarnaast is er geluidsoverlast van het verkeer dat door de straat rijdt en hebben bewoners last van trillingen veroorzaakt door het verkeer. Ook de bocht in de weg wordt vaak verkeerd ingeschat, en zou dus duidelijker moeten.

Maatregelen

Voor de problemen die er zijn, is een aantal maatregelen bedacht. Zo willen we de overlast van geluid en trillingen verminderen door de straat te asfalteren met een zogeheten geluidsreducerende toplaag. Ook zijn er plannen om parkeren tussen de bomen mogelijk te maken. Dat houdt wel in dat hiervoor op enkele plaatsen een herschikking van bomen nodig is. Aan de kant van de flats willen we bomen planten zodat het straatbeeld verlevendigd wordt. De bocht in de weg willen we beter vormgeven, zodat het verkeer de bocht beter kan inschatten. Omdat de straat een ontsluitingsweg voor de wijk is, en bovendien een belangrijke route voor ambulances, blijft de weg een 50-kilometerweg.

Informatieavond

Zoals gezegd is afgelopen maandag in de commissie gesproken over de herinrichting van de Kanaalweg. Nu kunnen we beginnen met het tekenen van de weg zoals wij denken dat hij er straks uit moet komen te zien. Zodra de tekeningen klaar zijn, houden we een informatieavond voor de bewoners. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl