Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 10 Juni 2003 Havenweg Wieringerwerf-Zuid; Rioolvervanging en reconstructie

Wieringerwerf-Zuid is een van de oudste bedrijventerreinen van Wieringerwerf. Het dateert uit de jaren '60 en zal straks het hart gaan vormen van het nieuw te ontwikkelen Regionaal Bedrijvenpark Robbenplaat. Aangezien in de afgelopen veertig jaar de ontwikkelingen niet hebben stilgestaan, kan worden gesteld dat de ruimtelijke kwaliteit van Wieringerwerf-Zuid achter is gebleven bij de huidige maatstaven. Daarom wordt het terrein nu gerevitaliseerd.

Werkzaamheden

Het werk bestaat uit een aantal zaken. Zo wordt de bestaande bestrating en het merendeel van het oude rioolstelsel verwijderd. Vervolgens wordt er een drainageriool aangelegd die ervoor zorgt dat de grondwaterstand goed beheerst wordt. Ook wordt er een vuilwaterriool en een regenwaterriool aangelegd. Tot slot wordt er een nieuwe wegfundering aangelegd en wordt de weg geasfalteerd.

De nutsbedrijven hebben kabels en leidingen verlegd en Multikabel heeft een coax-infrastructuur aangelegd. Inmiddels is aannemingsmaatschappij De Vries & van de Wiel uit Schagen begonnen met het civieltechnische werk.

Verkeershinder

In eerste instantie was het de bedoeling het verkeer naar Wieringerwerf-Zuid via de oprit van de A7 en een tijdelijke verbinding naar de Hoornseweg/Hoekvaartweg om te leiden. Deze omleiding zou betekenen dat verkeer van Wieringerwerf richting Amsterdam geen gebruik zou kunnen maken van deze oprit en zou moeten worden omgeleid via de Schagerweg en de Medemblikkerweg.

Al met al een ingrijpende verkeersmaatregel, daarom is naar een andere verkeersoplossing gezocht. In overleg met de bedrijven aan de Havenweg wordt particulier terrein gebruikt als rijbaan naast het werkterrein. Er wordt één rijbaan van zware rijplaten gelegd waarbij het verkeer geregeld wordt met verkeerslichten. Hoewel de route van en naar Middenmeer over de Havenweg niet afgesloten wordt, worden weggebruikers wel verzocht een alternatieve route te nemen, via de Schagerweg of de Medemblikkerweg.

Om de bereikbaarheid te waarborgen wordt het werk in fases uitgevoerd, waarbij zo snel mogelijk de nieuwe funderingslaag wordt aangebracht. Het asfalteren gebeurt in een aantal weekenden (vrijdags na 15.00 uur en op zaterdagen). De weg wordt dan helemaal afgesloten. Er wordt naar gestreefd de meeste werkzaamheden voor de bouwvakantie gereed te hebben. De afrondende werkzaamheden vinden in augustus plaats. In het najaar worden de beplantingen aangebracht. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl