Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 10 September 2003 Verkeerslichten bij marineterrein

Sommige inwoners van Den Helder hebben het al gemerkt: deze week zijn we begonnen met werkzaamheden op de Moormanbrug, op de kruising met Het Nieuwe Diep. We plaatsen hier namelijk verkeerslichten, op verzoek van de Koninklijke Marine. De verkeerslichten moeten de verkeersstroom van en naar het Marineterrein versoepelen. Om dit goed te laten verlopen, stemmen we de nieuwe verkeerslichten af op de al bestaande lichten bij de kruising Binnenhaven (N250) – Havenweg.

De verkeerslichten komen er omdat vlakbij het Marineterrein tijdens de spits vaak files ontstaan. Vooral het personeel van de Koninklijke Marine heeft hier last van. Door de voorrangsregeling op de kruising met Het Nieuwe Diep moeten auto's vaak lang wachten voordat ze kunnen oversteken. De Marine heeft daarom aan ons gevraagd om verkeerslichten op het kruispunt te plaatsten. De Marine betaalt de lichten, wij hebben ze in beheer. De nieuwe verkeerslichten moeten worden afgestemd op die aan de Binnenhaven. Daarom gaan we ook aan deze verkeerslichten werken. Zo gaan we onder andere nieuwe masten en nieuwe kabels aanbrengen.

Kans op files

Op maandag 1 september zijn we begonnen met de voorbereidende werkzaamheden op de kruising Het Nieuwe Diep – Marineterrein. Hiervan heeft het verkeer nog weinig last. Vanaf maandag 8 september is de weg van en naar het Marineterrein voor een paar uur per dag gesloten en wordt het verkeer omgeleid. Dit zal altijd buiten de spits gebeuren. Op maandag 8 september beginnen we ook met de werkzaamheden op de kruising Binnenhaven – Havenweg. Vanaf dan moet het verkeer twee weken lang, uit alle richtingen rond het kruispunt, op één rijstrook rijden. De kans op files is dan groot. Ook werken de verkeerslichten niet. Het advies is om de kruising tijdens deze periode zoveel mogelijk te mijden. Alle werkzaamheden zijn klaar op woensdag 24 september.

Nieuwe situatie

De verkeerslichten op de kruising Het Nieuwe Diep – Marineterrein en Binnenhaven – Havenweg zijn zo op elkaar afgestemd dat de doorstroming goed is. Als de een op groen is, staat de ander ook op groen. Er hoeft dus niet voor twee lichten te worden gestopt. Alleen het verkeer dat komt vanaf Het Nieuwe Diep zal wat langer moeten wachten dan voorheen. Daar hebben auto's niet altijd meer voorrang en duurt het even voordat het licht op groen gaat. Het is daarom een goed alternatief om via de TESO haven Den Helder in en uit te rijden. Dit geldt echter alleen tijdens de spits. De verkeerslichten op het kruispunt Het Nieuwe Diep - Marineterrein zijn alleen in gebruik tijdens de spits, van maandag tot en met vrijdag van 6.45 uur tot 10.00 uur en van 15.30 uur tot 18.00 uur. Buiten deze tijden gelden de gebruikelijke voorrangsregels. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl