Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 31 Oktober 2003 Fietspad N250 (Den Helder) gedeeltelijk afgesloten

Vanaf donderdag 30 oktober wordt het fietspad van de N250 in Den Helder over een lengte van ongeveer anderhalve kilometer afgesloten. Het fietspad bevindt zich in een slechte staat en is slecht berijdbaar. Om de veiligheid van fietsers en bromfietsers te waarborgen, acht de provincie het niet langer verantwoord het fietspad open te houden.

Het fietspad is al enige tijd slecht berijdbaar omdat de tegels op het fietspad omhoog worden gedrukt door boomwortels. De provincie Noord-Holland, als wegbeheerder verantwoordelijk voor de weg en het fietspad, heeft een herstelplan klaar. Dit plan maakt het kappen van een groot aantal bomen noodzakelijk. De gemeente Den Helder acht de boombeplanting echter zo gezichtsbepalend, dat het geven van een kapvergunning op weerstand stuit bij het gemeentebestuur.

De Provincie Noord-Holland is al geruime tijd in overleg met de gemeente Den Helder om te komen tot een definitieve oplossing van de problemen. In de oplossing die Den Helder voor ogen staat past niet het kappen van de bomen langs de N250. De gemeente heeft enkele maanden tijd nodig om haar eigen plan voor de N250 uit te werken en vervolgens te realiseren. De provincie vindt het onverantwoord om de gevaarlijke situatie zo lang te laten voortduren. Zolang het plan van Den Helder nog niet gerealiseerd is en de onveilige situatie voortduurt, blijft het fietspad afgesloten.

De afsluiting

Het gedeelte van het fietspad dat wordt afgesloten ligt tussen de Kinsbergenbrug (Havenweg) en de ingang van de voormalige Rijkswerf Willemsoord (Vlamingstraat). Fietsers en bromfietsers worden omgeleid via de Achterbinnenhaven en Keizersgracht. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar voor voetgangers en autoverkeer. (bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl