Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 05 November 2003 Gemeenten verrast over actie taxibedrijf mbt WVG-vervoer

Met ingang van 1 januari 2004 vervalt de huidige regeling voor het WVG vervoer. Voortaan gaan de gemeenten in het Gewest Kop van Noord-Holland een persoonsgebonden WVG-budget verstrekken. Hiermee kan men zelf bepalen hoe men het WVG-vervoer wil regelen. In de praktijk betekent dit dat een WVG-gerechtigde zelf een vervoerder kan kiezen die men dan ook zelf betaalt. Het budget kan ingezet worden om ritten met een eigen auto te bekostigen, zich door familie, vrienden of kennissen te laten vervoeren maar ook door middel van gebruikmaking van de diensten van een taxibedrijf of OV-taxi.

Het WVG-vervoer wordt dus met ingang van volgend jaar niet meer gezamenlijk door de gemeenten aan een vervoerder uitbesteed. De nieuwe regeling biedt de mensen meer vrijheid in het organiseren van hun persoonlijk vervoer.

Onlangs heeft een taxibedrijf op eigen initiatief alle WVG-pashouders aangeschreven en hen aangeboden hun vervoer in de toekomst te blijven regelen. In de brief staat vermeld dat deze vervoerder van plan is het vervoer voort te zetten en dit alleen kan indien er voldoende klanten mee willen doen. De aangeschreven pashouders wordt verzocht vóór 5 november een antwoordkaart retour te zenden. Tevens kunnen zij aangeven of zij het volledige budget van de gemeente beschikbaar willen stellen aan de vervoerder.

Mensen die op het aanbod van deze vervoerder ingaan moeten zich realiseren dat zij in dat geval (een deel van) het volledige budget kwijt zijn en in die zin ook geen keuzevrijheid meer hebben. Daarnaast is het zo dat de gemeente de budgetten per kwartaal betaalbaar stelt, alleen aan de klant zelf, aan de hand van een door de klant zelf ingediende vervoersverklaring. In de praktijk betekent dit dat als er geen of weinig vervoer heeft plaatsgevonden de vergoeding hierop wordt aangepast. Ook is onduidelijk wat er gebeurt als iemand maar een gedeelte van zijn aan de vervoerder beschikbaar gestelde budget verbruikt.

De gemeenten in het Gewest Kop van Noord-Holland, zijn verrast over de actie van deze vervoerder, die alle WVG-pashouders persoonlijk heeft aangeschreven.

Zij roepen de mensen dan ook op goed na te denken alvorens in te gaan op het aanbod van deze vervoerder en bij vragen contact op te nemen met de gemeente waarin zij woonachtig zijn.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl