Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 22 December 2003 Aanleg fietspad Keinsmerweg in gemeente Schagen en Zijpe van start

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier start in januari met de aanleg van het fietspad langs de Keinsmerweg in de gemeente Schagen en Zijpe. Het omvat het gedeelte tussen de Groote Sloot en de rotonde van de provincialeweg Schagen-Kolhorn, de N248. De Keinsmerweg is een drukke fietsroute voor scholieren van o.a. 't Zand naar Schagen. Een deel van de Keinsmerweg is al voorzien van een fietspad. Met het realiseren van dit laatste gedeelte ontstaat nu een veilige fietsroute.

Het werk bestaat in hoofdzaak uit het verplanten van bomen, het verrichten van grondwerk en het aanbrengen van asfaltverhardingen. De aannemer Kennemer Wegen en Waterbouw mij bv heeft in de afgelopen periode al wat voorbereidende werkzaamheden verricht, met name het rooien van bomen en bossages.

Extra grond

Het werk wordt in 2 fases uitgevoerd. In de eerste fase (januari en februari) wordt het grondwerk uitgevoerd. Ten behoeve van het zetten van de ondergrond wordt extra grond aangebracht. Deze grond blijft voor een periode van 6 maanden liggen. In die periode vinden geen werkzaamheden plaats. In de tweede periode (eind augustus tot begin november) wordt de grondbaan afgewerkt en het asfaltwerk uitgevoerd. Bij de kruising van de Keinsmerweg met de Keins wordt een plateau aangelegd in rood asfalt. Op dat moment is de Keinsmerweg afgesloten voor het doorgaande verkeer. De weggebruikers worden hierover ruim van tevoren geÔnformeerd.

Informatie

Voor aanvullende informatie kunt u tijdens kantoor uren contact opnemen met de heer P.F. Poels van het hoogheemraadschap, tel.: 0229-27 6124, e-mail: r.poels@hhnk.nl. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl