Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 22 December 2003 Gladheidbestrijding gemeentelijke wegen Wieringermeer

De winter is weer in aantocht, de kans op gladde wegen is er dus weer. In de gemeente Wieringermeer zijn er drie instanties actief op het gebied van gladheidbestrijding. Het rijk is verantwoordelijk voor de A7, de provincie voor de provinciale wegen en de Gemeente Wieringermeer voor de gemeentelijke wegen.

Twee jaar geleden is er een nieuw gladheid bestrijdingsplan voor de gemeentelijke wegen vastgesteld. Dit houdt in dat er door de gemeente, op de gemeentelijke wegen dus, gestrooid wordt volgens vier prioriteiten:

Prioriteit 1

Deze strooibeurt wordt gereden als er gladheid wordt verwacht of als het al glad is en moet 's morgens tussen 07.00 uur en 07.30 uur zijn afgerond.

Prioriteit 2

Deze strooibeurt wordt gereden als het al glad is en moet om 08.30 uur zijn voltooid.

Prioriteit 3

Deze strooibeurt wordt gereden als het al glad is en moet om 10.00 uur zijn voltooid.

Prioriteit 4

Deze strooibeurt wordt gereden na 10.00 uur als verwacht wordt dat het de hele dag glad blijft. Prioriteit vier wordt niet in het weekend gereden, tenzij het ijzelt of er meer dan vijf centimeter sneeuw ligt.

Zelf strooien

Als u zelf bijvoorbeeld de stoep voor uw huis schoon wilt maken kunt u op verschillende plaatsen gratis zout ophalen. In Wieringerwerf staan bakken met zout bij het gemeentehuis, buiten het hek van de werkplaats van de gemeente aan de Medemblikkerweg en bij Lelypark. In Middenmeer staan bakken bij de werkplaats aan de Kerkhoflaan en bij Kroonwaard. In Slootdorp kunt u zout ophalen bij de brandweerkazerne en in Kreileroord staat een bak in de Tuinbouwstraat. Deze bakken staan er uitsluitend voor particulieren, het is dus niet de bedoeling dat bedrijven hier strooizout halen.

Voor meer informatie over de gladheidbestrijding kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeentewerkplaats Wieringerwerf, telefoonnummer 0227-604015 en vragen naar ÚÚn van de gladheidco÷rdinatoren: Bert Meijerink of Bouke Weijer. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari├źrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl