Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 30 Januari 2004 Renovatie Ulkesluis en vervanging brug

De Ulkesluis - een keersluis in het Waardkanaal ten zuiden van het Amstelmeer - wordt gerenoveerd. Voorts wordt boven de sluis een nieuwe brug aangebracht. De renovatie is nodig omdat de bestaande burg in een slechte staat verkeert en aan het einde van zijn levensduur. De gemeenten Anna Paulowna en Wieringermeer - beide eigenaar en beheerder - hebben besloten de brug te vervangen.

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is de eigenaar en beheerder van sluis. Uit een onderzoek blijkt dat het beton van de sluis dermate is aangetast, dat de bovenbouw van de sluis moet worden gesloopt en herbouwd (renovatie).

Samenwerkingsovereenkomst

Voor het uitvoeren van deze omvangrijke klus zijn de beheerders een samenwerkingsovereenkomst aangegaan en hebben opdracht verleend aan: Aannemingsbedrijf J.J. de Vries B.V. te Sneek voor renovatie van de sluis, Knook Staalconstructies B.V. te Moerdijk voor vervanging van de brug en Electro Componententechniek B.V. te Purmerend voor de elektrische bediening. Deze aannemers zullen het werk aan de sluis en de brug gezamenlijk uitvoeren. De bouwdirectie zal worden gevormd door de 3 opdrachtgevers.

Het werk zal medio maart starten en naar verwachting medio december 2004 worden opgeleverd. Na voorbereiding zullen de werkzaamheden aan de sluis buiten het 'stormseizoen' plaatsvinden in de periode medio april tot medio oktober 2004.

Afsluiting weg

De werkzaamheden zorgen ervoor dat de weg over de Ulkesluis voor een periode van minimaal 20 weken in 2004 afgesloten zal zijn. Het scheepvaartverkeer zal enkele keren een paar dagen worden gestremd tijdens het verwijderen én herplaatsen van de geleidewerken, de sluisdeuren én de brug. Over exacte data volgt nog nadere berichtgeving. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl