Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 02 Maart 2004 Onderhoudswerkzaamheden Spuisluis Den Oever en Afsluitdijk

Vervangen contragewichten

Rijkswaterstaat laat in de periode april - september 2004 de contragewichten van de spuisluis bij Den Oever vervangen. De huidige gewichten stammen uit de jaren '30 en zijn aan vernieuwing toe. Het verkeer wordt tijdens deze werkzaamheden, gedurende maximaal 10 weken, ter plaatse over de zuidelijke rijbaan geleid.

Stremming sluis Den Oever

Rijkswaterstaat combineert het vervangen van de contragewichten met het uitvoeren van onderhoud aan de schutsluis. De scharnierpunten waar de sluisdeuren op rusten moeten vervangen worden. Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren zal de sluiskolk droog moeten staan. Hierdoor is de sluis voor de scheepvaart in de periode van 8 maart tot en met 18 mei gestremd. Er wordt verwacht dat de verkeershinder voor wegverkeer meevalt omdat de brug nu niet gedraaid hoeft te worden.

Onderhoud dijk

In de periode april tot en met juli vindt onderhoud aan de Afsluitdijk plaats. Het betreft het dijkvak aan de IJsselmeerzijde tussen Breezanddijk en Kornwerderzand. De werkzaamheden bestaan uit het opnieuw zetten van de natuurstenenglooiing en het voor een deel verwisselen daarvan door betonelementen. Een barrier zal het werkvak afschermen waardoor er voor het verkeer richting Friesland één rijstrook vrij blijft. De verwachte stremming is minimaal. (Bron: Directie IJsselmeergebied - www.rdij.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl