Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 16 Maart 2004 Stremming Ulkesluis en Amstelmeerweg 5 april - 15 november

De Ulkesluis, in het Waardkanaal ten zuiden van het Amstelmeer op de grens van de gemeenten Wieringermeer en Anna Paulowna, heeft van 5 april tot 15 november een beperkte doorvaartbreedte tot maximaal acht meter. In die periode wordt de sluis ook een aantal keren volledig afgesloten.

Klapbrug

Op vrijdag 28 mei a.s. worden tijdelijke schotbalken getest. Op woensdag 9 en donderdag 10 juni wordt de klapbrug verwijderd en op woensdag 16 juni worden de deuren van de sluis verwijderd. Op deze dagen is de vaarweg door de werkzaamheden gestremd. In het najaar worden de deuren en een nieuwe brug weer teruggeplaatst. Ook tijdens deze werkzaamheden wordt de sluis een aantal dagen volledig afgesloten. Exacte data hiervan zijn medio augustus bekend. Hierover volgt te zijner tijd nadere berichtgeving.

Omleidingsroute

Gedurende 24 weken is ook de Amstelmeerweg langs het Amstelmeer in de gemeenten Wieringermeer en Anna Paulowna afgesloten. Van 7 juni tot 22 november is de weg afgesloten voor alle verkeer. Ook voetgangers en fietsers kunnen dan geen gebruik maken van de brug. Ter plaatse wordt met borden een omleidingroute aangegeven.

Einde levensduur

De Ulkesluis is een keersluis in het Waardkanaal ten zuiden van het Amstelmeer, op de grens van de gemeente Anna Paulowna en de gemeente Wieringermeer. De sluis wordt gerenoveerd en boven de sluis wordt een nieuwe brug aangebracht. De beweegbare brug over de Ulkesluis verkeert in slechte staat en is aan het einde van zijn levensduur gekomen. De gemeenten Anna Paulowna en Wieringermeer, beide eigenaar en beheerder van de brug, hebben besloten de brug te vervangen.

Renovatie

Het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is de eigenaar en beheerder van de sluis. Uit een onderzoek blijkt dat het beton van de sluis dermate is aangetast, dat de bovenbouw van de sluis moet worden gesloopt en herbouwd (renovatie). (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl