Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 23 Maart 2004 Wegwerkzaamheden gemeente Wieringermeer

De afgelopen tijd is begonnen met verschillende werkzaamheden waarvoor wegen voor langere tijd afgesloten moeten worden. Maar wat wordt daar nu eigenlijk gedaan? We lichten de reconstructies van de Industrieweg en de Hoornseweg en de rioleringswerkzaamheden in Middenmeer er even voor u uit.

Reconstructie Hoornseweg

Maandag 23 februari is gestart met de reconstructie van de Hoornseweg. De Hoornseweg is vanaf dat moment voor tenminste 14 weken vanaf de Prof. ter Veenweg tot net voorbij de bebouwde komgrens van Middenmeer afgesloten voor al het doorgaande verkeer. De bedrijven en aanwonenden zijn gedurende de werkzaamheden gewoon bereikbaar.

Naast het vervangen van de bestaande rijbaan, wordt er ook een apart fietspad aangelegd. Bovendien wordt het wegprofiel van de Hoornseweg verbreedt en een riool aangelegd voor het toekomstige bedrijventerrein.

Reconstructie Industrieweg

In de week van 23 februari is ook gestart met de reconstructie van de Industrieweg. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd, zodat de bedrijven zo min mogelijk worden gehinderd. Langs de fase waar gewerkt wordt, worden rijplaten gelegd waar het verkeer over geleid wordt. Incidenteel zal het voorkomen dat bedrijven niet bereikbaar zijn. Dit doet zich onder andere voor op dagen dat asfalt wordt aangebracht. Het streven is om het werk in week 19 (begin mei) gereed te hebben.

Het werk bestaat in grote lijnen uit het leggen van een nieuw vuilwaterriool, regenwaterriool en drainageriool, het overzetten van de bestaande huisrioleringen op het nieuwe rioolstelsel, het verwijderen of dichtschuimen van het oude rioolstelsel, het aanbrengen van de wegfundering, het inrichten van de overige openbare ruimte en het aanbrengen van asfaltverhardingen.

Middenmeer

Half februari is gestart met het vervangen van de riolering in de Breestraat, Poststraat, Ir. Lelystraat, Prof. Lorenzstraat en het Schoolpad. Naast het vervangen van het bestaande riool, wordt er ook een apart regenwaterriool aangelegd. Bovendien worden alle straten ingericht als 30-km gebied.

De genoemde wegen worden één voor één voor één of meerdere weken afgesloten. Als alles volgens planning verloop zijn de werkzaamheden in Middenmeer begin juli afgerond. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl