Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 23 April 2004 Werkzaamheden aan Ulkesluis van start

In 2004 wordt de Ulkesluis in het Waardkanaal ten zuiden van het Amstelmeer gerenoveerd. Dit is een grootschalig betonreparatiewerk. Daarnaast wordt de beweegbare brug vervangen. De weg wordt hiervoor gedurende lange tijd afgesloten. De vaarweg in de sluis wordt versmald en op bepaalde momenten tijdelijk volledig gestremd.

De werkzaamheden zijn gestart

De werkzaamheden zijn op 13 april begonnen met het plaatsen van borden en de afscherming van het bouwterrein. Vervolgens is de aannemer van de sluisrenovatie gestart met het slopen. Eerst zijn de natuursteen afdekkingen verwijderd. Deze worden hergebruikt. Vervolgens wordt de sluis gesloopt aan de noordzijde van de Amstelmeerweg. Het wegverkeer kan tijdens deze werkzaamheden nog gebruik maken van de brug over de sluis.

Ook de scheepvaart kan de sluis nog passeren. De doorvaart is echter met 2 meter versmald door het uitbreiden van het bestaande remmingwerk. Door het plaatsen van bolderpalen worden de schepen met geringe snelheid door de sluis geleid. Het vrijboord aan weerszijden van sommige boten is ca. 0,4 meter. Dit is met borden aangegeven. Hierdoor is het mogelijk om een bekisting aan te brengen binnen de sluis, waarlangs de schepen op veilige wijze kunnen passeren. In de bekisting wordt later de beton gestort voor het nieuwe sluisgedeelte. De renovatie van de sluis vindt tot op de waterlijn plaats.

Afsluiting weg en sluis

Met ingang van 7 juni tot 22 november 2004 is de Amstelmeerweg over de sluis gestremd. Een omleidingroute wordt door middel van bebording aangegeven.

Tussen 15 april 2004 en 15 november 2004 is de doorvaartbreedte in de sluis beperkt tot 8 meter. De vaarsnelheid is beperkt tot 1m per seconde. Dit wordt ter plekke aangegeven met borden. De doorvaart wordt daarnaast op een aantal momenten volledig gestremd met een maximale duur van 2 dagen. Voor het testen van schotbalken en het verwijderen van de brug en de sluisdeuren wordt de sluis afgesloten op 28 mei, 9,10 en 16 juni. Vervolgens is er stremming vanwege het herplaatsen van de onderdelen. De exacte data daarvan zijn op dit moment nog niet bekend.

De sluis tijdens de werkzaamheden toch waterkerend

De eerste fase betreft alleen het renoveren van de sluis aan de noordzijde van de weg. De reden hiervan is dat de waterkerende functie van de keersluis tijdens uitvoering gehandhaafd moet blijven. Dit wordt gerealiseerd door schotbalksponningen in het nieuwe sluisdeel te laten maken en tijdelijk schotbalken beschikbaar te hebben. In het begin van de tweede fase worden de bestaande waterkerende deuren verwijderd. Deze worden geÔnspecteerd en eventueel gerepareerd. In de tweede fase worden daarnaast de bestaande brugdelen verwijderd, waardoor de weg gestremd is.

Het werk wordt uitgevoerd door drie hoofdaannemers. De renovatie van de sluis wordt uitgevoerd door het aannemingsbedrijf J. J. de Vries uit Sneek met inschakeling van enkele onderaannemers. De nieuwe stalen brug wordt vervaardigd door Knook staalkonstrukties b.v. te Moerdijk. De elektrische installatie van de brug wordt vernieuwd door ECT uit Purmerend. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl