Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 22 Juni 2004 Werkzaamheden aan Ulkesluis op schema

ANNA PAULOWNA - De Ulkesluis is een keersluis in het Waardkanaal ten zuiden van het Amstelmeer, op de grens van de gemeente Anna Paulowna en de gemeente Wieringermeer. De sluis wordt gerenoveerd en boven de sluis wordt een nieuwe brug aangebracht.

Ontgraven en slopen

Donderdag 15 april 2004 is begonnen met het ontgraven en het sloopwerk voor fase 1 aan de noordzijde van de Amstelmeerweg. Daarnaast is begonnen met het aanbrengen van de tijdelijke remmingwerken om de doorvaart in de sluis met 2 meter te versmallen. In verband met de veiligheid zijn scheepvaartseinen aangebracht.

Enkele beweegbare brug

Inmiddels is de bekisting gesteld voor het storten van de frontwanden aan de noordzijde van de sluis. Medio juni worden de wanden gestort. Parallel aan dit betonwerk hebben graaf- en sloopwerkzaamheden plaatsgevonden ter voorbereiding van het slopen van de beide brugdelen. De huidige klepbrug zal wordt vervangen door een enkele beweegbare brug. Voor de hydraulische en elektrische bediening van de brug wordt een nieuwe brugkelder gemaakt.

Tijdelijke opslag onder water

Ook zijn de tijdelijke schotbalken getest. Als deze voldoen is de waterkerende functie van de sluis gewaarborgd. Dan kunnen de bestaande keerdeuren uit de sluis worden gehaald. De keerdeuren, die al 70 jaar in het water staan worden, geÔnspecteerd, onderhouden en eventueel gerenoveerd. De deuren worden tijdelijk onder water opgeslagen totdat ze weer in de sluis worden teruggeplaatst.

Als de deuren zijn verwijderd begint fase 2 met het slopen van de beide brugkelders. De sluiswanden worden tot de waterlijn gesloopt. In verband met het sloopwerk en het betonwerk tussen hoogwater en laagwater wordt tussen medio NAP - 0,5 m.

Omleiding

Tijdens de werkzaamheden is de weg over de sluis afgesloten voor een periode van 20 weken. Hiervoor is voor al het wegverkeer een omleiding met borden geplaatst in de omgeving van de sluis. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl