Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 13 Oktober 2004 Essenlaan (Schagen) krijgt nieuw uiterlijk

De trottoirs van de Essenlaan hebben voor een groot deel een opknapbeurt ondergaan. Het laatste deel van de herbestrating neemt het door gemeente ingehuurde bedrijf Kennemer Weg en Waterbouw in week 42 voor zijn rekening.

De trottoirs moesten dringend aangepakt worden omdat de afwatering nogal te wensen overliet. Daarnaast bleek de opdruk van boomwortels het trottoir dusdanig aan te tasten dat maatregelen niet uit konden blijven om de veiligheid te garanderen.

Het speelplekje aan de Essenlaan blijft niet langer bestaan. In de notitie Spelen in Schagen (april 2002) is aangekondigd dat in het kader van de kwaliteitsverbetering en veiligheid het aantal speelplekken in onze gemeente gebundeld gaat worden. Ten gevolge van dit proces is het speelplekje aan de Essenlaan niet meer te handhaven. Voor de kinderen zijn er echter in de directe nabijheid twee speelterreintjes beschikbaar. De dichtstbijzijnde is het speelterrein op de hoek van de Abeelstraat-Esdoornstraat. Ten Oosten van de Essenlaan kunnen de kinderen terecht op het speelterrein Populierenlaan hoek Eikenweg. Beide speelplaatsen zijn volledig ingericht en veilig. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl