Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Verkeer & Vervoer : 11 November 2004 Gevaarlijke situaties door klei op de weg

In deze periode van het jaar zijn er weer volop oogstwerkzaamheden in Noord-Holland. Zolang het weer droog blijft, levert het weinig problemen op de weg vrij van klei en modder te houden. Maar zodra het weer omslaat en het regent ontstaan er gevaarlijke situaties op de weg. Zelfs een dun laagje klei kan de oorzaak zijn van ernstige verkeersongelukken, zelfs met dodelijke afloop. Om ongelukken te voorkomen kunnen agrariŽrs het hele jaar door waarschuwingsborden voor klei op de weg lenen van het hoogheemraadschap.

Verantwoordelijkheid

Een agrariŽr of eigenaar is verantwoordelijk voor het schoon blijven van de weg tijdens de oogstwerkzaamheden. Als de weg toch vervuild raakt moet de weg zo snel mogelijk schoongemaakt worden. Voor de tussenliggende periode is het van groot belang dat de weggebruiker geattendeerd wordt op de gevaarlijke situatie.

Waarschuwingsborden lenen

De agrariŽrs kunnen daarom, voor wegen die in het beheer zijn van het hoogheemraadschap, waarschuwingsborden lenen van het hoogheemraadschap. Voordat de agrariŽrs met de werkzaamheden beginnen, melden zij dat aan het hoogheemraadschap. Bij aanvang van de werkzaamheden plaatsen de agrariŽrs de borden. Als de werkzaamheden zijn afgelopen en de weg weer schoon is, moeten de borden weggehaald worden. Ook het einde van de werkzaamheden wordt weer bij het hoogheemraadschap gemeld. Het hoogheemraadschap kan controleren of de weg weer veilig bereidbaar is. Het is raadzaam voordat de agrariŽrs de borden komen ophalen en weer terugbrengen dat zij contact opnemen met het betreffende uitgiftepunt.

Uitgiftepunten

De borden zijn af te halen op de volgende locaties:

Vervuiling geconstateerd?

Wanneer vervuiling van de weg wordt geconstateerd en er geen waarschuwingsborden staan kan dit gemeld worden bij het hoogheemraadschap via tel.: 0299-663000.

Het plaatsen van verkeersborden vormt een aanvullende maatregel in het belang van de verkeersveiligheid en ontslaat agrariŽrs niet van hun plicht de weg schoon te houden.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer K. Balder, tel.: 072-541 4746 of de heer J. Peetoom, tel.: 0229-276011. (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes vari√ęrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl